24 Jul 2021
      
  serbnova.com

Welcome to the serbonova

Home|Articles|

English
|Ћирилица| Latinica  

Topic Content

 

Forum/Discussion: Forum Kaetgorije i tema zvanične istorije koju smo učili i koju još predaju u školama.Dali je ona stvarna ili je lažna koje su njene ...
 

Categories: Nepoznata istorija ili zabranjena koja obuhvata perijod naše rane istorije za koji se nije mnogo pominjalo ,dali što nije dovljno i adekvatno istr...

Topics:
 

Српски винчански сунчев календар

Detail

Published: 03/01/2021 19:12:59
Симболика српског винчанског календара који је стар 8000 година пронађен на локалитету Винча.
Збуњује сазнање да се у центру Српског винчанског сунчевог календара налази урезан дијаграм енергије Сунца које у току једне календарске године стижу до Земље. Поставља се питање: Како су знали да на Митровдан почиње зима? Да ли су познавали природну електромагнетску силу која једина даје одговор на ово питање?

У 19. веку Ричард Карингтон открио је да синодички ротациони период површина на екватору Сунца износи 27 дана. Синодички ротациони период је време потребно да нека активна магнетна структура на Сунчевој површини учини једну ротацију гледано са Земље, односно да се поново врате на исту позицију са којима је кренула.

Дуго се веровало да је време једне синодичке ротације константа. Због тога питање промене синодичке ротације Сунца није био предмет разматрања у научним круговима. Међутим, после проналаска Винчанског сунчевог календара јавила се сумња у сталност брзине ротације Сунца. Винчански сунчев календар настао је пре више од 7525 година.

Календар имају само
народи који су некад
достигли одређени степен
цивилизацијског развојаИзрађен је у облику кружног тањира од керамике и нађен је на локалитету Винче. Носи два симбола српског народа, па га справом можемо назвати Српски винчански сунчев календар. Календар имају само народе који су некад достигли одређени степен цивилизацијског развоја, а почетак датирања показује годину тог развоја. Срби су тај цивилизацијски развој достигли пре 7525 година.
Печат српског краља Строимира направљен је од чистог злата и изгравиран ћирилицом из 9 века наше ере. Глинена плоча српског винчанског календара из 8 миленијума.на сликама се виде двоструки перфорирани кругови случајност? или несто друго? Ово је прави континуитет који се може наћи на многим предметима о истом народу и његовој култури.

На врху тањира налази се винчански симбол за време које су Срби користили за датирање најважнијих догађаја. То је симбол који је постао линија водиља идентитета српског народа кроз време и историју.

Датирање Душановог законика у старој српској престоници Скопљу у лето 6857. са српским симболом за време (По католичком календару папе Гргура Тринаестог, 1349. године који у то време није постојао).

Други симбол на Винчанском сунчевом календару у облику је два концентрична перфорирана круга. Они су симбол Сунца код српског народа и налазе се у многим старим рукописним књигама и артефактима. Да су перфорирани концентрични кругови симбол српског народа, могу се видети на печату администрације српске државе и краљевске канцеларије краља Строимира у лето 6338-6343. (по католичком календару папе Гргура Тринаестог од 830-835. године).


Ћирилица пре Ћирила


Златни печат је материјални доказ да је ћирилица званично писмо српских држава и српског народа и да је настала пре Ћирила, који је рођен 828. године. У време када је печат изгравиран, Ћирило је имао две Методије десет година. Печат је доказ да је Србија била држава са администрацијом и краљевском канцеларијом с печатом од злата и пре династије Немањића. Налазио се у једној немачкој приватној колекцији. Током свих ових векова био је скривен од српског народа. Зашто? Одговор је једноставан.
Детаљ српског винчанског календара и упоређен са приказом дијаграма енергије у током једне календарске године ,колико су наши преци били напредни.

Многим новонасталим нацијама и државама не одговара што су поникле на територији некадашње Србије, односно на територији којој су миленијумима живели Срби. Новонастале нације у тражењу и измишљању властитог идентитета присвајали су српску територију, српски језик и историју српског народа.

Да би то урадили, морали су да сакрију историју српског народа и постојање српских држава пре Немањића. У томе су им помогли византолози. Негирање свега што је српско основа постојање византолога, историчара измишљеног царства.

Српски винчански сунчев
календар је, вероватно,
први у свету покренуо питање
промене брзине синодичке
ротације Сунца.Међутим, Српски винчански сунчев календар и златни печат српског краља Строимира, са престоницом у Рашкој, материјални су доказ миленијумског постојања српског народа на овим просторима. С појавом Српског винчанског сунчевог календара расправа европских држава где се налази колевка европске цивилизације је завршена. Сада се правом може рећи да је Винча колевка европске цивилизације и да има велику историјску и научну вредност.
Међутим, Српски винчански сунчев календар и златни печат српског краља Строимира, са престоницом у Рашкој, материјални су доказ миленијумског постојања српског народа на овим просторима. С појавом Српског винчанског сунчевог календара расправа европских држава где се налази колевка европске цивилизације је завршена. Сада се правом може рећи да је Винча колевка европске цивилизације и да има велику историјску и научну вредност.
Ова слика приказује наставак (континуитет) симбола у различитим временским периодима,који јасно доказују дасе ради о истој цивилизацији и култури.

Српски винчански сунчев календар је, вероватно, први у свету покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца. На основу досадашњих мерења Сунце у току једне календарске године направи 13 пуних синодичких ротација и до краја календарских додајемо 13,5 земаљских дана. Међутим, по Српском винчанском сунчевом календару Сунце у току једне календарске године направи 13 пуних ротација и до краја календарске године Срби су пре 8.000 година додали 15 земаљских дана!

Ово сазнање од изузетног значаја за науку, јер указује на то да се у периоду од 8.000 година време ротације Сунца убрзало за 1,5 земаљских дана. Без обзира на то да ли је праисторијски Српски винчански сунчев календар тачан или не, он је прво покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца. Постоје научне основе да је брзина синодичке ротације Сунца променљива величина и да је Сунце некада спорија ротирало него данас. Познато је да Сунце зрачи материју и енергију. То значи да Сунце зрачењем губи масу је логично да услед губитка масе повећава брзину ротације.

Ако претпоставимо да су подаци из Српског винчанског сунчевог календара тачни, онда се могу израчунати да се време ротације Сунца у периоду од 8.000 година убрзало за 1,5 земаљских дана. Под претпоставком да се губитак масе Сунца врши линеарно, Сунце ће кроз 72.000 година имати 13 ротација у току једне календарске године. Како промена брзине синодичке ротације Сунца користи временске промене, што значи да због ових разлога промену климе на нашим просторима можемо очекивати после 72.000 година.

Брзина кретања Сунчевог система око централне галаксије је 250 километара у секунди, а брзина револуције Земље око Сунца је 30 километара у секунди.
И ово су стари Срби (Винчанци) знали. Земља се око Сунца креће у облику завојнице, чији је полупречник р = мвсинӨ/кБ (r = mvsinӨ/qB). Пут који пређе Земља у току једне календарске године у односу на центар галаксије је д = 2πрмвцосӨ/кБ (d = 2πrmvcosӨ/qB), где је Б вектор магнетске индукције, а к електрично оптерећење; Угао између вектора брзине в и вектора магнетске индукције Б. И тако цео Сунчев систем путује у безнађе.


Превише случајнстиПодизањем научних сателита и анализом добијених резултата научних истраживања добија се утисак да ми сада откривамо оно што су наши преци знали. Најбољи пример је сазнање да се на Преображење „преображава и гора и вода”. Ова изрека представља део научног и историјског наслеђа Срба.

Најновија хемијска истраживања кише Београдске школе метеорологије показале су да су оне од Ђурђевдана до Преображења киселе, а од Преображења алкалне. Да би се дошло до сазнања да се киша преображава, потребни су прецизни хемијски инструменти, односно напредна цивилизација.

Сунцу је потребно 220 милиона година да обиђе један галактички круг; од настанка до данас начинило их је 20. На основу предања, Срби су у прошлости имали напредну цивилизацију. Међутим, збуњује сазнање да се у центру Српског винчанског сунчевог календара налази урезан дијаграм енергије Сунца које у току једне календарске године стижу до Земље.

Поставља се питање: Како су знали да на Митровдан почиње зима? Да ли су познавали природну електромагнетску силу која једина даје одговор на ово питање?
По Српском календару Светог Саве, у току једне календарске године постоје само два годишња доба - лето и зима. Лето почиње крајем марта и почетком априла, а зима на Митровдан, почетком новембра. Најновија сателитска електромагнетна мерења енергија која долази са Сунца на северну и јужну хемисферу указују да у току једне календарске године постоје само два годишња доба.
На Српском винчанском календару налази се много случајности да би то била случајност.
Ковани новац свих српских држава носио је симбол Сунца.
Извор 🔗https://galaksijanova.rs/vincanski-kalendar/

Post by
nele
Views : 263
Answers : 1
   2
I like it

 

Post by : Недењко

12/02/21 10:08:14
Поздрав по овим артефактима је све јасније да смо ми Срби од увјек овде.Да је ово наша култура и да никада нисмо дошли од некуда овде.Јадни су ови што ову истину желе прикрити од нас,да нам прикажу ону причу коју већ имамо о тобоже нашем досељавању у 6 - 7 веку од фалсификоване историјске школе такозване нордијске Брчко Берлинске.И још нешто, ми имамо много обичаја изрека народног веровања и предања које досеже од давнина,а које је према истраживањима и доказима повезано са овом Винчанском културом.
Reply to this topic
Note! Only he and the anwers related to the topic are accepted, other anwers are not related to the topic will not be accepted. ×
Your Name *
Your Answer *
| | | | | | | | | | | | | |  |

Text preview

TopicsŠta krije Obeliks iz Hanthe u Turskoj
TopicsPOREKLO ETRURSKOG PISMA

Image

Video